25 Nisan 2024
Arçelik

Arçelik Çamaşır E08 Hata Kodu

Arçelik çamaşır e08 hata kodu veriyor ise ilk olarak cihazın pompa ve ventilini kontrol etmeniz gerekiyor. E08 hata kodunu Arçelik, Beko ve Altus çamaşır makinelerinde su boşaltmadığı zaman alırsınız. Fakat cihaz suyunu alamadığı zaman da pompa arızası verir. Bu yüzden ilk olarak cihazın sağ alt köşeden pompasını kontrol edin. Eğer pompa temiz ve çalışıyor ise makinenizin ventili arızalıdır. Ventil değişimi için kesinlikle orijinal parça kullanılmalıdır. Aksi taktirde cihaz arıza kodundan çıkmaz ve sizi yanıltır.

Tüm Arçelik cihazların kitapçıklarında hata kodları yazmaktadır. Arçelik çamaşır makinesi e 8 hatası gibi diğer tüm hata kodlarını da bu kitapçıklarda bulabilirsiniz. Fakat kitapçıkla uğraşmak istemezseniz sayfamızda da Arçelik hata kodlarını aratabilirsiniz.

Arçelik Çamaşır Makinesi E08 Hatası Nasıl Silinir?

Arçelik Çamaşır Makinesi E08 Hatası

Arçelik çamaşır makinelerinde resetleme işlemi standarttır. 2020 yılından sonra çıkan cihazlarda tuş kombinasyonu değişti. Bunun için Arçelik çamaşır makinesi resetleme yazımızı okuyarak uygulama yapabilirsiniz.

Resetleme işlemini uyguladıktan sonra ekrandaki E08 hata kodu silinecektir. Fakat parçalardan herhangi birisi arızalı ise sırası geldiğinde tekrar hata verecektir. Bu durumda ihtiyacınız olan tecrübeli bir Arçelik servis şubesidir.

Arçelik E08 hatası için ilk önce yazımızdaki çözümleri uygulayarak herhangi bir servise ihtiyaç duymadan makinenizi kullanabilirsiniz. Özellikle kalabalık şehirlerde servis gelmesi uzun sürebilir. Bu sebepten dolayı deneyebileceğiniz yöntemleri uygulamanızda fayda var.

Profesyonel destek almak çok önemlidir. Sayfamızdaki yönlendirmeler basit çözümlerdir ve teknisyenler de ilk olarak bu yöntemleri dener. Eğer sizde Arçelik çamaşır makinesi e 08 hatası alıyorsanız basit çözümleri deneyebilirsiniz. Fakat çözüm işe yaramazsa tekrar tekrar denemeniz doğru değildir. Uzman Arçelik servis firmalarından destek almanız kesin çözüm olacaktır.

Arçelik o08 hatası çözümü yollarının tamamını denedikten sonra tekrar hata kodu alırsanız Arçelik servis firmalarından destek almalısınız.

Arçelik Çamaşır Makinesi E8 Hatası Sebepleri

Çamaşır makinenizin pompasına bir şeyler kaçıyor ise siz çamaşırları koyarken dikkat etmiyorsunuz demektir. Pompaların bozulma yüzdesine baktığınız zaman neredeyse %90 kadarı kullanıcı hatasıdır. Pompaların gider kısmı çok dardır ve parçalanamayan her şey burada takılır.

Eğer giriş katta oturuyor veya filtre edilmemiş bir sistemden su kullanıyorsanız makinenizin hortum filtreleri dolar. Bu da makinenize suyun az gelmesine sebep olur.

Arçelik çamaşır makinesi e 08 hatası sebeplerinin çoğu gördüğünüz gibi kullanıcı kaynaklıdır. Bizlerin unuttuğu şey kitapçıkları okumamamızdır. Eğer ürün kitapçığını okursanız bu hataların olmaması için tüm önlemlerin yazdığını göreceksiniz.

Arçelik E08 Hatası Çözümü

Arçelik çamaşır makinelerinde görülen E08 hatası genellikle su drenajıyla ilgili bir sorunu belirtir. Bu hatayı çözmek için öncelikle çamaşır makinesinin ön panelini açarak pompa bölmesinin yanındaki drenaj filtresini çıkarmanız gerekmektedir. Bu filtre tıkalı olabilir, bu durumda temizleyerek sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca, drenaj hortumunun ve pompanın tıkanıp tıkanmadığını kontrol etmeniz önemlidir.

Hortum ve pompa içinde herhangi bir engel varsa, bunları temizleyerek sorunu giderebilirsiniz. Pompanın çalışıp çalışmadığını kontrol etmek de önemlidir. Eğer pompa arızalıysa, değiştirilmesi gerekebilir. Son olarak, çamaşır makinesinin alt kısmındaki drenaj pompasının altındaki suyun tahliye edilmesini sağlayarak sorunu çözebilirsiniz. Bunun için pompanın alt kısmındaki tahliye tıpasını gevşeterek suyun boşalmasını sağlayabilirsiniz. Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, cihazın yetkili servisine başvurmanız önerilir. Arıza, daha karmaşık bir sorunun işareti olabilir ve profesyonel bir tamir gerekebilir.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Servisi ARA !